Asociatia Simte Magia | Coltul fermecat
15980
post-template-default,single,single-post,postid-15980,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Coltul fermecat

Voluntarii noștri și-au petrecut luna noiembrie și decembrie pregătind și desfășurând un proiect deosebit pentru copiii internați la Spitalul Clinic de Pneumofiziologie din Oradea.

Prin acest proiect ne-am propus crearea unui spatiu special amenajat (măsuțe cu scaune, jocuri, cărticele senzoriale, cărți de colorat, LEGO etc.) atât pentru copiii care vin la consulatții, cât și pentru copiii internați în spital. Anual, sute de copii trec pragul acestui spital și ne-am dorit să le oferim un spatiu unde să uite pentru un timp că sunt în spital.

Fiind ultimul proiect pe anul acesta toti am fost extrem de implicați și chiar mai emoționați decât copiii câteodată.

Desigur, proiectul desfășurându-se în luna decembrie voluntarii au ales să apeleze la ajutor lui Moș Crăciun pentru a dezvălui colțul special amenajat și toate jocurile și activitățile ce se pot desfășura acolo.

Întâlnirea cu Moș Crăciun a fost una deosebită atât pentru cei mici, mai ales că unii și-au petrecut sărbătorile la spital și nu sperau deloc la o astfel de vizită, dar și pentru cadrele medicale extrem de implicate. Moșul a petrecut o oră alături de copii și le-a împărțit și cadouri.

Voluntarii asociației continuă să se întâlnească cu cei mici pentru a-i ajuta să treacă mai repede zilele petrecute în spital, iar în anul care vine asociația urmează să achiziționeze frigidere pentru saloane și alte materiale necesare pentru o bună desfășurare a activității.

Proiectul „Colțul fermecat” a fost finanțat prin progamul „Start ONG”, un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finan_are comunitara destinate ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/de inițiativa.”

No Comments

Post A Comment