Asociatia Simte Magia | „Scoala de vara – terapie prin arta si miscare” – Ateliere si activitati pentru 120 de copii
15951
post-template-default,single,single-post,postid-15951,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

„Scoala de vara – terapie prin arta si miscare” – Ateliere si activitati pentru 120 de copii

Am dat startul unui proiect deosebit finantat de Kaufland Romania prin programul Start ONG, proiect ce se va derula pe perioada întregii vacanțe de vară alături de elevii din clasele primare și preșcolarii din comuna Lugașu de Jos.

Copiii din mediul rural au acces limitat la activități extracurriculare sau la ateliere și activități de dezvoltare personală. Prin acest proiect vom pune accent atât pe dezvoltarea lor personală, cât și pe cea emoțională prin diferite activități artistice și sportive. Activitațile proiectului cuprind ateliere de pictura intuitivă, ateliere de povești terapeutice, ateliere de magie, jocuri sportive în aer liber și multe altele. 

Pentru a asigura continuitatea proiectului, vom oferi școlilor și grădinițelor materiale ce vor putea fi folosite pe parcursul noului an școlar, iar cadrele didactice vor beneficia de un workshop despre modul în care se pot folosi poveștile și povestirea ca metodă de dezvoltare emoțională.

În cadrul tuturor activităților, copiii au acces la informații și cunoștințe noi și la fiecare atelier elevii și cadrele didactice vor primi toate materialele care să asigure o bună desfășurare a proiectului.

Proiectul este finanțat prin progamul „Start ONG”, un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

No Comments

Post A Comment