Asociatia Simte Magia | Creativitate in educatie
15890
post-template-default,single,single-post,postid-15890,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Creativitate in educatie

În perioada aprilie – iunie am derulat proiectul „Creativitate in educatie” un proiect care, pe de o parte si-a propus implicarea voluntarilor (atat copii, cat si adulti) in dezvoltarea unor noi deprinderi cu ajutorul unor programe de calculator si aparatura specifica si pe de alta parte crearea unor carti senzoriale pentru prescolari din mediul rural.
Proiectul este finantat prin progamul „START ONG” ,un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative..

Nu este un secret faptul că în mediul rural cadrele didactice vin cu materiale de acasă și uneori petrec zile întregi pentru a pregăti material mărunt necesar multor activități de învățare.
Am creat aceste cărți senzoriale pentru a le pune la dispoziția cadrelor didactice și a preșcolarilor. Am creat 8 pagini cu activități specifice vârstei în fiecare carte: jocuri pentru dezvoltarea emoțională, o pagină pentru a sublinia importanța igienei orale, activități de identificare a diferitelor forme geometrice, culori, fructe, legume, anotimpuri etc. Pe lângă faptul că această carte este un suport didactic ce cuprinde majoritatea temelor abordate în grădiniță, ea contribuie și la stimularea senzoriala, dezvoltă motricitatea fină și coordonarea și stimulează limbajul și comunicarea.

În prima parte a proiectului voluntarii mai pricepuți în programele de editare foto au lucrat împreună cu voluntarii care doreau să învețe și au creat de la zero toate elementele care urmau să alcătuiască viitoarea carte. Toate elementele, oricât de mărunte ar fi fost ele au fost decupate și lipite manual săptămâni întregi de către toți voluntarii.

O carte are 10 pagini și 205 elemente diferite care împreună formează activitățile gândite și create de voluntari.

Cărțile au fost distribuite în 4 grădinițe din județul Bihor și 1 centru de educație incluzivă. De asemenea vor beneficia de cărți și un grup viitoare mămici din cadrul unei asociații ce derulează un program dedicat mamelor singure.

Această activitate se oprește aici doar în programul stabilit în proiectul finanțat, dar voluntarii au o mulțime de idei și vor crea în continuare materiale didactice durabile, din fetru (puzzle-uri, jocuri, materiale educative etc.) pentru copiii din zonele defavorizate.

No Comments

Post A Comment