Asociatia Simte Magia | MagicTerapia
15879
post-template-default,single,single-post,postid-15879,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

MagicTerapia

În perioada 15 martie – 15 aprilie am derulat proiectul „MagicTerapia” – terapie prin artă, în colaborare cu Asociația SOS Autism Bihor. Proiectul a fost finanțat de MOL România, cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și are ca scop principal asigurarea materialelor necesare pentru desfășurarea unor activități unice și captivante cu copiii și însoțitorii acestora.

Proiectul „MagicTerapia” a presupus desfășurarea unor activități de învățare a unor elemente din sfera magiei și a iluzionismului alături de persoanele din cadrul Asociației SOS Autism Bihor și presupune realizarea a 30 de kit-uri cu materiale creative din sfera magiei (câte una pentru fiecare copil pentru a putea desfășura activitățile și acasă) și a unui colț magic, special amenajat cu materiale calitative și special alese pentru a ajuta copiii cu autism să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și sociale, a funcțiilor cognitive și a abilităților senzoriale și motorii.

Ideea de o folosi arta magiei ca terapie a fost abordată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în urmă cu zeci de ani, unde diverse organizații și chiar școli au introdus în programul lor astfel de activități. În Romania, magia ca terapie este încă o activitate nouă, dar captivantă pentru copii și nu numai, un mod inovativ de a învăța și de a-i ajuta să se dezvolte.
Proiectul propus a avut o durată de 30 de zile și a cuprins cinci întâlniri cu copiii și însoțitorii lor, timp în care copiii au învățat diverse mișcări și jocuri, iar adulții au învățat să aplice chiar și după încheierea proiectului tehnicile învățate pentru continuitate.
Ne-am bucurat nespus de faptul că una dintre întâlniri s-a suprapus cu Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Acest proiect a însemnat mai mult decât cele 30 de zile trecute în planificare. Coordonatorii și voluntarii asociației noastre și-au propus să fie alături de Asociația „SOS Autism Bihor” oricând este nevoie, chiar și după încheierea acestui proiect. ”

La ultima întâlnire din cadrul proiectului, am pregătit un spectacol de magie alături de profesioniști – magicienii Eduard și Bianca și magicianul Cătălin Pintea, din Arad, iar copiii au avut ocazia să participe în mod direct pentru a prezenta activitățile preferate din cadrul proiectului.


No Comments

Post A Comment